Monday, October 1, 2007

in or out?

people i know have left or are plannin to leave outside. outside our lil country that is. overseas or not, doesnt rly matter its outside anyway. initial am dezbatut problema pornind de la intreabarea: "de ce ar vrea cineva sasi pareseasca familia si prietenii si sa plece intro alta tara?"start from scratch with virtually no help. try to feel at home in a country that is not theirs, and its never rly gonna be, no matter the years. a country that ,majourly forced, is taking them in but doesnt rly integrate them. they r part of it, but they r rly not. pentru ce? ca sa faci niste studii mai smechere, sa ai un job mai cool, sa faci bani mai multi. for the love of me nu vedeam motivatia. nu intelegeam cum se poate sa vrei asa ceva. i mean, our country may be small, and dirty and lack perspectives, but still its ours. and everything that matters most, at least to me is here.
miau trebuit doar trei zile in afara, dupa ceva timp cei drept, ca sami aduc aminte de ce.
pentru ca acolo e intradevar altfel. pentru ca dintrun punct logic si superficial de vedere e mai bine. pentru ca e mai curat. pentru ca lumea e mai educata. pentru ca locurile frumoase dintrun punct sau altul de vedere pe care le poti vedea sunt mai multe. pentru ca mancarea e mai buna. pentru ca posibilitatile sunt mai multe. pentru sansele de a vedea sau face chestii pe care aici nu le vezi respectiv faci. pentru posibilitatea de a invata sau perfectiona o limba straina. pentru a cunoaste oameni noi. pentru a comunica mai mult si mai altfel.
si asta doar in trei zile. dak mie care sunt o "nu plec din tara ca nu are rost" convinsa miau trebuit trei zile, imagine the possibilities.
totusi gandul ca oameni mai mult sau mai putin apropiati mie au plecat si o sa plece, makes me incredibly sad. like im gonna be left all alone soon, cand o sa se destepte cu toti ca theres nothin left to do here. like im livin in my lil glass ball, and the world is happenin outside me. and ill just stay here and look at it, and grow old and alone with my cats like mr lazarescu.

No comments: